divendres, 1 de maig del 2009

Coses que NO he après a la Rivera Maia (2)

No he entès ni com està organitzat Mèxic, ni com estaven organitzats els maies ni les cultures que hi havia ni res... No sé què és la península del Yucatàn (a part d'una atracció de Port Aventura), sé que hi ha estats (com Quintana Ro), però també sé que la Riviera Maia no és un estat, sinò que és una zona que no sé com la consideren. 
Sé que hi havia maies, però sé que n'hi va haver com a dues generacions: els de la primera generació eren bona gent (juagven al juego de la pelota per entretenir-se i qui guanyava era un heroi), i els de la segona em sembla que eren pitjors perquè feien sacrificis i coses així (qui guanyava al juego de la pelota era un heroi, però el mataven).
Tampoc sé si l'espanyol que va descobrir els maies era bo o dolent (i si el tenien considerat com a bo o com a dolent). I tampoc sé com es que es va acabar la cultura maia. Ah, tampoc sé fins on arribava aquesta cultura, perquè em sembla que no era només Mèxic (ja que ens va explicar que a Guatemala també hi havia piràmides dels Maies, o sigui que devien passar les fronteres mexicanes).

En resum, un cacau...

2 comentaris:

Alex ha dit...

Ostres noi! Que n'has après de coses eh!!!! Si't descuides, mos tornes tot un historiador!!!

Per cert, ma mare està preocupada per a veure si t'ha agafat algo a Mèxic, que es veu que hi han molts estudiants! (i jo me'n he enterat avui!)
I... a veure si comentem eh!Que tens molt per a llegir!

Alex ha dit...

Ok! Ja li diré! Per cert, hem dius que pensaves que havies comentat però no comentes!
Torno el 19!!! a les 5.30 o a les 10.30 de la nit, encara no h tinc clar, a BCN finalment!